Thursday, November 24, 2016

Un acoperis verde intensiv, o gradina in adevaratul sens al cuvantului


Un acoperis verde intensiv poate fi amenajat exact ca si o gradina in adevaratul sens al cuvantului, bineinteles daca structura de rezistenta ne va permite acest lucru. Cert este ca un acoperis verde este o oaza de liniste si un strop de natura in mijlocul orasului, astfel ca acest tip de acoperis a devenit foarte popular.
          
Daca vorbim mai ales de spatiile verzi de acest tip in oras, unde e atat de dificil de gasit un loc pentru amenajarea unei gradini, e si mai evident motivul pentru care atat de multe persoane opteaza pentru un acoperis verde intensiv sau unul extensiv.

Ce fel de plante va cuprinde un acoperis verde intensiv?

          
In loc de a avea un acoperis obisnuit, sumbru sau pur si simplu comun, puteti opta pentru un acoperis verde intensiv, o gradina in adevaratul sens al cuvantului, chiar la dvs. in oras.
          
Un astfel de acoperis verde intensiv poate cuprinde plante diverse, o vegetatie bogata. Puteti avea chiar si un gazon, zarzavaturi sau plante de gradina, chiar si arbusti fructiferi se pot planta in cadrul unui astfel de acoperis verde intensiv.
          
Acesta va regla temperatura in plus, va reduce efectul de sera, va retine apa fluviala in exces, va fi un excelent izolator si asa mai departe.

Un acoperis verde intensiv si o structura de rezistenta corespunzatoare

          
Daca ceea ce am mentionat anterior va suna interesant, sau vi se pare ca ar fi ceva ce v-ati dori, tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la specialisti in domeniu si sa cereti informatii suplimentare despre un acoperis verde intensiv.
          
Ceea ce mai trebuie sa stiti este ca veti avea intr-adevar nevoie de o structura de rezistenta corespunzatoare a constructiei pentru a putea sa va bucurati de un acoperis verde intensiv corespunzator.
          
Tipul de vegetatie ce va apartine unui astfel de acoperis verde intensiv va fi unul ce va necesita ingrijiri si va necesita udare, fertilizare corespunzatoare si asa mai departe. Plantele ce vor apartine unui acoperis verde intensiv vor fi unele cu masa radiculara mai mare, deci stratul de sol va trebui sa fie si el mai gros.
          
In ceea ce priveste intretinerea unui astfel de acoperis verde intensiv, aceasta va presupune in genere doua etape: una dintre ele este cea de dupa plantare, in care se vor consolida de fapt plantele. Apoi mai urmeaza si etapa pe perioada de serviciu care va impune atat irigare cat si fertilizare. De asemenea plantele uscate si buruienile vor trebui plivite, pe scurt un acoperis verde intensiv va trebui ingirjit si inspectat mult mai des decat unul extensiv. 

          
Un astfel de acoperis insa este de-a dreptul uimitor de frumos, iar in plus este o mica oaza de liniste de care va puteti bucura oricand. Apelati la specialisti in domeniu, informati-va cu privire la acest tip de acoperis verde intensiv, veti vedea ca veti fi rapid convinsi ca este o alegere mai mult decat potrivita, o investitie pe termen lung cu siguranta. Mai multe informatii de la : www.Odu.ro

No comments:

Post a Comment