Friday, August 1, 2014

Gradinita sector 2 o altfel de institutie prescolara

Principala problema a sistemului de invatamant romanesc, fie ca vorbim de cel prescolar sau universitar, se refera la utilizarea unei metodologii invechite, respectiv predarea unor chestiuni care nu mai au nicio relevanta pentru societatea actuala. O educatie "ca la carte" incepe inca din gradinita, iar pana cand aceste 2 aspecte mentionate nu isi vor gasi rezolvarea, vom avea parte in continuare de copii si elevi slab pregatiti, care nu se vor adapta, si nu vor face fata cerintelor din ziua de azi. Pentru ca este constienta de acest lucru, gradinita sector 2 / gradinita sector 3 "Just 4 Kids" isi propune sa fie o altfel de institutie prescolara, atat din punct de vedere al ofertei educationale, cat si al metodelor de predare-invatare folosite.


Cu ce este diferita gradinita sector 2 "Just 4 Kids"

In comparatie cu alte institutii prescolare de acest gen, de stat sau particulare deopotriva, gradinita sector 2 / gradinita sector 3 "Just 4 Kids" se deosebeste in primul rand printr-o mentalitate diferita, aspect care a stat la baza crearii programei scolare, respectiv alegerii metodologiei de predare. 
Cu alte cuvinte, puteti lasa la o parte toate acele idei preconcepute legate de invatamantul din Romania, care din pacate, in mare, sunt adevarate, deoarece in cadrul gradinitelor "Just 4 Kids", copiii dumneavoastra sunt indrumati conform cerintelor sociale din zilele noastre, si invatati lucruri actuale, dar si lucruri care pun bazele unei culturi generale solide. Gradinita sector 3 "Just 4 Kids": oferta activitatilor educationale

Ca si activitati educationale propuse de catre gradinita sector 3 "Just 4 Kids", este important de mentionat faptul ca acestea se incadreaza in domenii de cunoastere dintre cele mai diverse: limba romana (poezii, povesti, literatura romana pentru copii, respectiv elemente de gramatica de baza), stiinta (fenomene ale naturii), desen, muzica si alte activitati care dezvolta creativitatea si simtul estetic al copiilor, societatea actuala (metode de reciclare si importanta procedeului in sine), si multe altele.
Si pentru ca dezvoltarea armonioasa a copilului implica automat si dezoltarea fizica a acestuia, gradinita sector 2 / gradinita sector 3 "Just 4 Kids" asigura copiilor si activitati ce pun accentul pe miscare. De asemenea, prin intermediul taberelor de vara si de iarna organizate, "Just 4 Kids" invita copiii sa descopere nenumarate sporturi, cum ar fi: echitatie, inot, schi, tir cu arcul, tenis de camp, snowboard, etc.

Gradinita sector 2 "Just 4 Kids": metode interactive de predare

Se stie, cei mici isi pierd rabdarea repede, iar atentia lor poate fi captata doar pentru o scurta perioada de timp. Tinand cont de aceste aspecte, cadrele didactice ale gradinitelor "Just 4 Kids" folosesc metode moderne de predare, reusind astfel sa le starneasca interesul pentru cunoastere. De la brainstorming si pana la activitati desfasurate in afara gradinitei, cei mici invata mult mai usor, intregul proces de predare-invatare transformandu-se intr-o activitate placuta, atat pentru cadrele didactice, cat mai ales pentru micuti.

Prin intermediul tuturor acestor strategii, metode si activitati, gradinita sector 2 / gradinita sector 3 "Just 4 Kids" urmareste sa modeleze copiii de astazi, in oamenii responsabili, creativi si independenti de maine. 

No comments:

Post a Comment