Friday, October 23, 2015

Alegerea vegetatiei pentru terasa verde cu Milucon


Astazi aplicarea terasei verde sub forma de acoperis este tot mai des intalnita, iar tehnicile moderne de aplicare moderne aparute fac ca aplicarea ei sa ie una destul de simplu de realizat, gratie introducerii unu sistem care confera protectie acoperisului si garanteaza acoperisul propriu-zis.
Chiar daca la noi, terasele verzi nu sunt ata de cunoscute si aplicate, in statele europene dezvoltate, acest procedeu este destul de des intalnit, iar terasa verde este perceputa ca un inlocuitor al acoperisurilor vechi care acopera cladirile oraselor si care au pe alocuri poate un aspect neplacut. Aceasta alternativa a acoperisurilor, ofera pe langa avantajul estetic si o serie de alte beneficii.

De fapt, terasa verde  este o alternativa a acoperisului clasic, care are in componenta sa diferite forme de vegetatie, dupa alegerea fiecaruia. Alegerea acestui tip de vegetatie ii apartine clientului, insa este important de stiu ca este importanta sa alegem tipul de vegetatie in functie de timpul pe care suntem dispusi sa-l acordam intretinerii lui. Din punctul de vedere al tipului de vegetatie, distingem doau tipuri de terase verzi: cele intensive si cele extensive.

Terasele verzi de tip extensiv sunt compuse din vegetatie de dimensiuni reduse, care nu cresc foarte mult in inaltime si care nu necesita o intretinere intensa. Terasele verzi intensive este mult mai expresiva din punct de vedere estetic, si se caracterizeaza prin grosimea stratului de pamant ce confera plantare unei vegetatii mari, care are in componenta ei o gama variata de plante, inclusiv arbusti. De altfel, acest tip de terasa verde necesita o atentie mai mare, iar procesul de intretinere al acesteia este unul mai dificil si necesita multa atentie.

Terasa verde- avantaje

Terasa verde  ofera si posibilitatea amenajarii unui spatiu de liniste si relaxarea in mijlocul orasului si se caracterizeaza printr-un aspect estetic foarte placut, semnificand un ton de culoare intr-o nuanta de culori inchise, precum si o modalitate foarte eficienta de evitare a poluarii si de protejare a mediului inconjurator, prin retinerea prafului si a diversilor factoti ce polueaza.

De altfel, pe langa avantajele estetice pe care le ofera terasele verzi, au un rol semnificativ in procesul de izolare termica, conferind o valoare optima de caldura si un confort termic ridicat, iar prin calitatiile sale fonoizolante, terasele verzi atenueaza sunetele si zgomotele.Asadar, terasele verzi sunt cea mai buna alegere pentru o imagine estetica extrem de placuta, mentinerea unui confort termic ridicat si o izolare perfecta.

In tara noastra exista destul de putine firme specializate in acest domeniu, fapt ce face ca terasele verzi sa nu fie as de des utilizate, dar compania Milucon va pune la dispozitie va pune la dispozitie o gama larga de produse si specialistii si va garanteaza faptul ca, alegandu-ne orice terasa va prinde viata, pentru ca noi detinem servicii moderne utile obtinerii unei lucrari de calitate.


Pentru o terasa verde perfecta, o terasa care sa impresioneze din punct de vedere estetic, sa izoleze perfect ermic si sa aiba o garantie de lunga durata Milucon este solutia. Pentru mai multe detalii accesati site-ul nostru : www.milucon.ro

No comments:

Post a Comment