Thursday, February 23, 2017

Modalitati specificede evitare a bolilor parodontale


Bolile parodontale sunt afecţiuni cronice  de natură infecţioasă ele fiind cauzate de catre  flora microbiană ce a aparut in cavitatea bucală. Acesata afectează la inceput  gingia dupa care sunt afectate  ţesuturile ce susţin dintii. Marea majoritatea dintre afecţiunile parodontale se considera ca sunt unele foarte periculoase,  iar netratarea acestora poate  duce, daca e vorba de un termen lung, chiar si la pierderea dinţilor.

Cauzele acestei mbolnaviri sunt numeroase insa in acelasi timp sunt şi diverse. In sensul acesta, sunt incriminaţi anumiti factori cum sunt spre exemplu cei genetici sau cei endocrini insa si cei psihologici si de mediu cat si bolile profesionale alaturi de obiceiurile vicioase, la ele putand sa fie adaugat un stilul alimentar şi in acelasi timp unul de viaţă care e nesănătos.

Cu toate acestea insa, factorii importanti sunt cu precadere placa bacteriană şi in acelasi timp tartrul, ele fiind  medii specifice si de cultură pentru multe bacterii. Parodontoza poate evolua în 3 stadii iar acestea sunt: primul - gingivita, cel de al doilea este parodontita superficială si este urmata de parodontita profundă.

Înprima fază,  la paradontoza, pot sa apara unul din următoarele semne:  inflamaţia gingiei, care este numita  gingivita si care se manifesta prin modificarea culorii ce se transforma din una roşie violacee, iar  papile sunt inflamate care sunt îndepărtati de pe dinţi, atunci apar durerile si apoi senzaţiile de prurit gingival, apoi  sângerarile care apar in momentul periajului.

Apoi, in mod treptat,  boala o sa evolueze spre structurile profunde, gingivita  începe  retragerea ce se face chiar de pe dinţi, antrenând cu ea si osul alveolar iiar n acest fel dezvolta pungile parodontale.

La inceput , atunci cadnd apare gingivită, printr-o mentinere a igiene impecabile şi deasemeni prin controale care sunt facute riguros numai de catre medicul dentist, boala aceasta poate fi stopată dupa acre eliminată în etapa de inceput, asta deoarece gingivita poate sa fie reversibilă.

Pentru a menţine parodonţiul sănătos, important este sa fi menţinută igiena intr-un mod cat mai riguros. Pasta de dinţi şi deasemeni periuţa sunt niste instrumentele de baza care sunt necesare in cadrul procesului de  curăţare al dinţilor şi in acelasi timp al cavităţii bucale, la ea alăturandu-se si apa de gura şi nu in ultimul rand, aţa dentară.

Sunt unele paste de dinti ce contin niste ingrediente care sunt active si care pot oferii protectie intr-un mod eficient  gingiilor iar  cu unele periute ccare sunt cunoscute pot ajunge in unele zone ce sunt unele considerate ca fiind greu accesibile si in care se poate acumula tartrul care cauzeaza majoritatea problemelor gingivale. www.chirurgie-orala.ro

 Si spatiile interdentare sunt nite locuri propice pentru acumularea de  bacterii si de resturi alimentare, acestea putand sa fie  curatate prin utilizarea atei dentare, iar protectia poate sa fie completata de apa de gura care e una de buna calitate. Controalele ce se fac in mod periodic,  de catre medicul stomatolog sunt  considerate si ele obligatorii in procesul de combatere al acestei boli - paradontoza.

Tratarea bolilor parodontale


Tratamentul specific de combatere al acestei boli - parodontoza este unul complex, el urmărind sa  încetinineasca boala si evolutiei ei.  În cadrul procesului reuşitei tratamentului, esentiala este incluisv si poate mai ales, cooperarea pacientului.

No comments:

Post a Comment