Tuesday, February 24, 2015

Plante ornamentale


Orice colt al casei prinde imediat culoare daca are in componenta plante ornamentale. Nu numai ca ne bucuram de un aer mai curat, dar ne si relaxam privind la verdele crud si inspirand parfumul sublim al acestor plante. Fie ca e vorba de casa sau de gradina, ar trebui sa ne inconjuram de plante ornamentale pentru a duce o viata mai linistita si mai plina de culoare.

Cum alegem plantele ornamentale

Alegerea acestor plante ornamentale trebuie facuta in functie de mai multi factori. In primul rand de spatiul de care dispunem si mai apoi putem lua in considerare anumite proprietati ale plantelor. Poate ne plac anumite mirosuri, poate vrem sa alegem plante care atrag sau resping anumite insecte, totul depinde de dorinta si de bugetul nostru. Pe siteul www.pepiniera-pinus.ro gasiti o gama diversificata de plante ornamentale care se potrivesc atat in casa cat si in gradina.

Plante ornamentale pentru casa

Alegerea unor plante ornamentale pentru casa este uneori limitativa din punct de vedere al spatiului. Dar cu toate acestea, ar fi important sa aveti plante ornamentale in fiecare camera. Nu doar ca veti avea o doza de oxigen la indemana, dar va veti putea bucura constant de parfumul si de culoarea lor. Puteti opta chiar si pentru o varianta de bonsai, in special daca duceti dorul unei gradini si doriti sa va creati una in miniatura. Daca lucrati de acasa, sau chiar la biroul de la firma, ar fi important sa aveti cateva plante ornamentale in jurul dumneavoastra. Astfel ca, in scurtele moment de pauza va veti putea relaxa si bucura de culorile vibrante ale plantelor din jur. Se stie deja ca verdele ajuta la odihnirea ochilor si mai ales in zilele noastre cand folosim excesiv calculatorul, este important sa gasim mici metode prin care sa scapam de problemele cauzate de acesta.

Plante ornamentale pentru gradina

Pentru gradina optiunile sunt foarte variate. Depinde doar de spatiul de care dispuneti si cat din el doriti sa-l aveti ocupat de plante ornamentale. Puteti alege sa lucrati cu un specialist in domeniu care sa va ajute sa realizati un design unic in care fiecare din aceste plante ornamentale sa fie puse in valoare. Daca va doriti un plus de intimitate, puteti opta pentru un gard viu realizat din tuia. La maturitate unele specii de tuia ajung chiar si la 7 m si cresc cu o viteza de cam 50 cm pe an. Una din cele mai apreciate plante ornamentale este magnolia. Puteti gasi numeroase varietati ale acestei plante iar culorile si parfumul pe care il emana sigur va vor incanta simturile.

Daca va doriti o gradina plina de culoare, puteti alege plante ornamentale care atrag fluturii. In acest fel veti avea o gradina exotica, plina de viata. Daca dispuneti de o gradina mai mare, puteti chiar sa achizitionati unul sau mai multi pomi fructiferi. Chiar daca primavara vedetele in materie de flori colorate si parfum deosebit sunt ciresii, exista numerosi pomi fructiferi care va pot aduce un plus de frumusete in gradina. Indiferent de ce plante decorative alegeti, acestea vor aduce un plus de culoare si de viata gradinii sau casei dumneavoastra.

No comments:

Post a Comment