Tuesday, May 17, 2016

Parchet bambus de la Decolandia




Dupa achizitionarea parchetului care raspunde cel mai bine cerintelor cumparatorului, urmatoarea operatiune la fel de importanta este aceea de intalarea, de montare in locul pentru care a fost cumparat.

Instructiuni de instalare


Intr-o constructie noua, sau la renovarea uneia care deja exista, instalarea parchetului e considerata a fi ultima lucrare care e recomanda spre executie, toate celelalte lucrari de instalatii aferente apei, incalzirii, canalizari, electricitatii, etc., si lucrarile de constructii, de zugraveli sau alte finisaje aferente lucrarilor de tamplarie interioara si exterioara si interioara, toate trebuie sa fie terminate si sa functioneze ca sa fim asigurati ca poate sa se mentina temperatura cat de cat constata in toate camere unde urmeaza sa fie pus parchet si in acelasi timp, o umiditate care sa ajunga 30 pana la 50%.

Parchetul de bambus si nu numai cel din bambus nu se achizitioneaza pana cand nu sunt uscate compet tencuielile si sapele iar acestea, dupa cum stiu si constructorii, se usuca bine abia dupa 60 pana la 90 de zile, in timp ce lucrarile masive executate din beton se usca complet poate chiar si dupa mai mult de 2 ani.

Parchetul, dupa ce e achizitionat, se aduce in casa unde urmeaza sa fie instalat cu cel putin 5 zile inainte sa fie instalat, si se depoziteaza fara sa fie scos din ambalajul lui si din folia protectoare pe care o are la cumparare.

Parchetul din bambus este cel care se instaleaza folosindu-se procesul de lipire pe suprafete cum ar fi podeaua facuta dintr-un lemn veche, o pardoseala oarba, fie ea noua sau veche, o pardoseala care e placata cu MDF sau OSB, ori peste sapa autonivelanta.

Atata proprietarul cat si instalatorul sunt cei care isi asuma intreaga responsabilitate privind inspectia finala ce se face asupra parchetului dar si inspectia asupra substratului peste care parchetul bambus sau de orice alt tip, o sa fie lipit.

Trebuie deasemeni sa fie verificat cu atentie parchetul inainte ca acesta sa fie instalat, acordandu-se atentie culorilor, finisajului precum si calitatii acestora. Deficientele care sunt constatate se iau in considerare si se remediaza doar inainte de intalare, nu si ulterior. Este acceptata o toleranta de aproximativ 5% a defectelor gasite.

Trebuie deasemenea sa se verifice suprafata pe care ulterior urmeaza sa se lipeasca parchetul, deoarece trebuie ca astfel sa fie o suprafata perfect curata, sa fie dreapta, plana si fara diverse defecte, dar este esential si sa fie complet uscata avand maxim 14% procent de umiditate relativa.

Verificari anterioare montajului


Instalarea parchetului daca este facuta pe o podea care e din lemn veche, ori pe o pardoseala denumita- oarba, fie ea noua sau veche, implica si verificarea acestei suprafete la rigiditate, daca scartaie si deasemeni se verifica planeitatea si orizontaliatea. Orice deficiente se remediaza obligatoriu inainte sa se instaleze parchetul, nu dupa instalare.

Pe pardoselile mentionate mai sus, parchetul se instaleaza doar si numai pe directie perpendiculara ori in unghi comparativ cu directia pardoselii care deja existenta. Instalarea parchetului ce se face pe placi de OSB sau MDF, acestea fiind cele mai indicate deoarece  placile respective pot sa asigure o planeitate considerata perfecta, dar precum pentru ca ele au o buna izolatie termica. 

Mai multe pe Decolandia.ro.

No comments:

Post a Comment