Friday, June 12, 2015

Mobilier copii idei de design



Cand se alege o idee de design interior pentru camera celor mici, trebuie avut in vedere ca aceasta se va schimba in raport cu nevoile copilului in diferite faze de crestere si va evolua odata cu el. Un sfat util este sa nu se aleaga o incapere foarte mica, deoarece, atunci cand va copilul va fi adolescent, ea va trebui schimbata.  

Pentru un mobilier copii, este foarte util sa se aleaga unul multifunctional, cum ar fi masa extensibila, sau o unitate de depozitare clasica si comoda, care poate fi adaptata pentru un copil mai mare, la un moment dat, iar patul, confortabil si moale, sa poata fi indepartat cu usurinta atunci cand nu mai este necesar.


Mobilier copii multifunctional



Un birou bine ales poate fi, in perioada in care copilul este doar un bebelus, un spatiu de depozitare pentru hainutele si jucariile lui, insa mai tarziu, cand va merge la scoala se poate transforma intr-o masa de lucru si invatat, cu rafturi pentru carti si rechizite. Idei sunt nenumarate pentru a decora o astfel de incapere, oricine se poate inspira din revistele de specialitate sau de pe internet, insa trebuie tinut cont intotdeauna si de gusturile copilului, daca se decoreaza camera la varsta la care el si le poate exprima.Ca si pentru oricare alta incapere, un mobilier copii bine ales va fi intotdeauna unul multifunctional, iar cum aceasta este tendinta in ultimul timp, spre multifunctionalitate, producatorii au scos pe piata modele de acest gen extrem de atractive si variate.


Culoarea camerei, asortata cu nuanta unui mobilier copii



Desigur, nu doar piesele de mobilier conteaza in designul unei camere pentru cei mici, ci si luminozitatea, culoarea peretilor, tipul de pardoseala, obiectele decorative, perdeaua sau draperia, corpurile de iluminat, etc. In general, pentru o astfel de destinatie, peretii camerei trebuie vopsiti in culori vii, in nuante deschise, care sa creeze o stare de optimism si veselie. Cu atat mai mult, nuantele luminoase sunt recomandate daca spatiul nu este prea mare, deoarece o culoare deschisa va crea mereu senzatia de largime, iar o camera astfel colorata va parea mai mare decat este in realitate.


Obiecte de decor si mobilier copii



Perdeaua sau draperia ar trebui sa fie in armonie cu culoarea peretilor si a pardoselii. Si aici se merge pe nuantele deschise, care sunt foarte potrivite si pentru piesele de mobilier copii de la www.Mobila-usi-ferestre.ro. Se poate recurge, pentru pereti, la aplicarea unui tapet vesel, cu desene, daca se poate cu personaje din povestile cunoscute de catre copil, care sa-i creeze o lume aparte si sa-i dezvolte imaginatia. Cel mic va adormi mult mai usor cu imaginea personajului preferat in fata lui. Si corpurile de iluminat trebuie sa fie alese cu grija, pentru a crea o lumina placuta si suficienta. 

Cum micutul are cu siguranta o multime de jucarii, depozitarea lor este de multe ori o problema, insa daca sunt alese cateva cutii usor de folosit, aceasta problema este practic rezolvata. Un fotoliu sau chiar doua n-ar trebui sa lipseasca din aceasta incapere, deoarece aici copilul isi petrece o buna parte din timp, prin urmare camera lui nu va fi folosita doar ca dormitor.

No comments:

Post a Comment