Tuesday, June 9, 2015

Motocultoare - utilajele prezentului in agricultura




Daca locuiesti la casa si ai o suprafata de teren in jurul ei, cu siguranta ca iti doresti sa o exploatezi, poate nu neaparat din interese pecuniare, ci pur si simplu din placere. Pentru tot mai multe persoane, gradinaritul a devenit un hobby estrem de relaxant, asadar, de ce nu ai profita si tu, creandu-ti o gradina de flori sau una de legume? Pentru ca munca insa sa ramana o placere si sa nu se transforme intr-o corvoada, ar fi indicat sa achizitionezi din timp un motocultor potrivit spatiului pe care vrei sa-l cultivi. Insa, pentru a avea exact utilajul potrivit, trebuie sa intelegi capacitatile si proprietatile diferitelor modele, inainte de a te decide sa-l cumperi.

Motocultor pentru gradini mici


Aceste echipamente sunt dotate cu lame de metal care sapa solul, iar alegerea celui mai potrivit depinde de dimensiunile terenului care urmeaza a fi cultivat. Un astfel de dispozitiv efectueaza aproape toate lucrarile care sunt necesare la sol, pregateste patul germinativ, pliveste buruienile, poate fi folosit chiar si la semanat sau recoltat. Desi au aparut modele foarte moderne care functioneaza pe baza de electricitate, majoritatea utilizatorilor le prefera pe cele cu carburanti lichizi. 

Ceea ce se defineste prin motocultoare sunt aparate de dimensiuni mari, puternice, care sunt utilizate in fermele agricole de dimensiuni largi, insa in categoria lor pot fi incluse si aceste unelte mai mici folosite in gradinile din gospodarii.

Lucrarile efectuate de motocultoare


Echipamentele pentru uzul casnic sunt denumite adesea motosape si se deosebesc de motocultoarele mari prin faptul ca au dimensiuni mai mici, iar cutitele sunt mai putin grele. Ele pot efectua lucrarile de intretinere a unei gradini mici sau mijlocii, cum ar fi plivitul, pregatirea solului si compostarea. Au dinti care ajuta deplasarea utilajului in timp ce sapa solul, iar unele dintre ele au optiunea miscarii dintilor inainte sau inapoi. Acestea sunt de obicei modelele cu plugul in fata.www.Motosape-motocoase.ro

Performanta si eficienta, cu ajutorul unui motocultor 

Cele cu plugul in spate au roti si sunt actionate de un motor. Sunt masini foarte eficiente, adecvate zonelor de cultura mai mari. Ele efectueaza bine operatiile necesare terenului, aratul, sapatul, maruntirea solului, dar si plivitul sau compostatul, la sfarsitul sezonului, amestecand vegetatia veche.

Utilizand utilaje performante si eficiente, orice loc poate cunoaste o transformare fundamentala, iar prelucrarea pamantului nu va mai fi o corvoada, asa cum era pe vremea bunicilor nostri, cand multe dintre aceste operatii, daca nu chiar toate, erau facute manual. Efortul era unul pe masura, iar munca nu era deloc placuta. In ziua de astazi, a utiliza un tip sau altul de motocultoare a devenit o obisnuinta, iar activitatea poate fi chiar placuta, de aceea agricultura, la niste dimensiuni mai reduse, desigur, poate fi un hobby care furnizeaza energie si pofta de viata. Este o indeletnicire cu atat mai placuta cu cat ea are loc in aer liber, aproape de natura, spre care omul modern are tendinta din ce in ce mai mult sa se intoarca.

No comments:

Post a Comment