Monday, January 25, 2016

Automatizari porti



Poarta de intrare in curtea gospodarului este primul impact pe care vizitatorul il are cu acesta. De aceea, oamenii au incercat sa-si infrumuseteze portile, fie prin sculpturi maiastre, pe cele din lemn, fie prin imagini si forme deosebite turnate in fier forjat. In unele locuri, realizarea unei porti s-a ridicat la rang de arta, astfel incat impunatoarele si superbele porti maramuresene au devenit cunoscute pe plan international. Astazi, in alegerea unei porti nu mai este pe primul loc frumusetea, altele fiind prioritatile omului modern.  Nevoia de miscare, rapiditatea, dorinta de a pastra siguranta si confortul caminului au dus la aparitia sistemului de automatizari porti, pe care firme specializate il pun la dispozitia clientilor.

Ce inseamna automatizari porti



Prin automatizari porti se inteleg sistemele pentru deschiderea automata a portilor. Se pot automatiza orice tip tip de porti: porti culisante, porti autoportante, porti batante sau porti suspendate.

Pentru a face o alegere potrivita pentru porti, trebuie luate in calcul cateva aspect importante: sistemul de deschidere de care depinde amplasarea portii (batanta sau culisanta); accesul in casa (in panta, ingust etc) astfel incat sa fie identificata cea mai buna solutie; dimensiunea foii de poarta si, nu in ultimul rand, viteza de deschidere care, in unele cazuri devine mai importanta decat conditiiile de operare.

Pentru automatizari porti batante (care se deschid prin actionarea unor balamale) trebuie specificat tipul de poarta, respectiv cu o poarta sau doua, pentru ca in cazul celor din urma trebuie doua motoare. Principalul avantaj al unei porti batante automatizate consta in deschiderea rapida, aceasta fiind compatibila cu deschiderea in panta, orientata atat in interior cat si in exterior. Costul de instalare si intretinere al unei automatizari porti batante este destul de mic,  datorita faptului ca aceste automatizari au putine piese in miscare.

Portile automatizate culisante (sau pe sina) au un aspectul modern si atractiv, fiind recomandate pentru deschiderea pe orizontala care necesita o suprafata plana.  Pentru a nu deranja toata familia atunci cand se deschide automatizarea de poarta culisanta, se recomanda folosirea cremalierei pvc cu insertie metalica pentru ca este silentioasa,

Avantajele sistemelor de automatizari porti


O poarta automatizata ofera posibilitatea inchiderii si deschiderii acesteia fara a cobori din masina sau a lasa musafirii singuri in casa, nivelul sigurantei casei este mult ridicat, se pot controla atat poarta cat si usa de garaj dintr-o singura comanda, iar motorul electric folosit pentru actionare poate fi pus in functiune chiar si cu o sursa de energie solara, daca nu se doreste conectarea la sistemul electric al casei. Actionarea sistemelor de automatizari porti se poate face cu ajutorul unei telecomenzi, cod, cheie,  cartela acces.

Sistemul de automatizari porti va creste confortul dumneavoastra,  dar si valoarea proprietatii si va da eleganta si rafinament casei. Tinand cont ca investitia intr-un sistem de automatizari porti este o investitie pe termen lung, pentru a putea lua decizia corecta si a face cea mai buna alegere, vizitati site-ul www.alarma-supravegheri-automatizari.ro, unde veti gasi produse premium la preturi excelente, iar specialistii site-ului va stau la dispozitie pentru orice informatie.

No comments:

Post a Comment