Monday, January 18, 2016

Tipuri de prelucrari mecanice


In cazul oricarui proces de prelucrare mecanica inceputul se face prin debitarea materialului. Companiile din domeniu achizitioneaza materialecare se gasesc sub forma de tabla, tevi si profile, bare, toate avand solutia cea mai buna de debitare folosite pentru o gama vasta de grosimi si de dimensiuni pe care le au materialele existente pe piata.

Debitarea barelor se poate face cu ajutorul masinilor industriale cu banda, care pot fi automate sau semiautomate si care sunt capabile sa taie barele de metal care au  grosimi de circa 350mm. Debitarea materiei se face sub forma de tabla si este executata cu ajutorul masinilor de debitat care sunt pe baza de oxigaz ori de plasma. Acest gen de masini functioneaza asistate fiind de calculator, si sunt dotate cu programe speciale care au rolul de a reduce pierderile de material si de a reproduce pefect formelein functie de documentele digitale pe care le au proiectantii, si in acest fel necesitand interpretarea de planse adiacente, iar asta creste mult timpul de executie. Astfel de aparate pot sa debiteze dimensiuni extrem de  mari de material de 2500x12000mm cu o grosime de pana la 300mm.
Companiile de specialitate din domeniul prelucrarilor mecanice sunt de regula competitori puternic pe piata produselor ce necesita  precizie mare in executia lor, si asta datorita performantei in executie pe care au firmele, cat si rapiditatii si calitatii cu care executa prelucrarile. Deasemeni lideri mondiali care sunt specializati in constructia de masini apeleaza la serviciile celor mai bune companii din domeniul prelucrarilor mecanice, din Romania, dar si laangajatii nostrii meticulosi si experimentati precum si la parcul de masini existent.

Un mare atuu al companiilor romanesti este posibilitatea de executie pe care o au pentru piesele care au  dimensiuni mari. O paleta mare de strunguri orizontale precum si verticale, pornind de la cele clasice si ajungand pana  la cele computerizate impanzesc halele fabricilor, si pot fi executate prelucrari de la cele mai mici piese pana la piese mari utilizate in cazul transportoarelor miniere dar si in alte industrii.
Centrele de prelucrare verticale si orizontale, prin frezare si gaurire fac posibila executia unor piese care au  un inalt grad de complexitate.

Masini si scule din industria de profil

Firmele din aceasta industrie dispun de o gama larga de masini si utilaje specifice industriei de prelucrari mecanice dintre care sunt de mentionat pentru specialisti:
  • Strunguri conventionale cu dimeniuni de 800x3000mm;
  • Strunguri care au comanda numerica si dimensiunile maxime: L=1000mm; Dmax=600mm; Lmax=3000mm si D=500mm;
  • Strunguri verticale ce au comanda numerica;
  • Centre de prelucrare verticale;
  • Masini de alezat si masini de frezat;
  • Masinile de gaurit;
  • Frezele manuale;
  • Masinile de calitate semiautomate;
  • Masini de calitate CIF 100mm x 500mm.


Productia subansamblelor pentru masinile industriale de mare precizie au la baza suduri pretentioase precum si modelari extrem de exacte ale materialului.Mai multe informatii vezi pe site-ul: www.stantelaser.ro

Firmele de profil isi defasoara de regula activitatea in orase cu traditie istorica in ceea ce privesteconstructiilor de masini si modelarea metalului si pot sa realizezepe langa piese unicat de calitatea cea mai buna si produse utilizate in liniile de productie si cele de serie.


No comments:

Post a Comment