Monday, April 18, 2016

Intretinere ascensoare



Unul dintre serviciile oferite de firmele care executa operatiuni de intretinere ascensoare este aceea de inlocuire a cablurilor metalice ale acestor utilaje.
Inlocuirea cablurilor uzate se face cu altele care sunt noi, fie in urma verificarilor, fie periodic.

Panoul de comanda


Fiind in cazul unor firme de specialitate, exemplu www.TopTotal.ro un produs de conceptie proprie, panoul de comanda este cel care analizeaza interactiunea care exista intre troliul ascensorului si diverse alte comenzi date catre  palier sau catre cabina. Variantele diverse sunt instantaneu analizate rezultatul lor fiind raspunsul prompt al ascensorului facut la solicitari.

Dintre caracteristicile tehnice ale unui panou cu microprocesor pot fi mentionate:
- Panoul e intotdeauna omologat,  indeplinind prevederile legislatiei in domeniu si in vigoare;
- Tipurile de motoare sunt cu 2 viteze, avand variator de tensiune ori variator de frecventa;
- Tipurile de comanda sunt colectiv-jos, selectiv, insotitor care nu este permanent pecum si duplex si triplex;
- Numar maxim al statiilor este de 16;
- Variantele constructive folosite la toate tipurile usilor de palier sau de cabina sunt automate, semiautomate sau cu cremon;
- Variante constructive sunt utilizate de specialisti, pentru absolut toate tipurile de car;
- Panoul e intotdeauna dotat cu contactori care sunt de forta precum si de usi, cu sigurante automate ce sunt mono si tripolare, cu transformatoare toroidale si cleme;
- Panoul de comanda are in dotare un acumulator utilizat pentru lumina de avarie dar si un sistem de interfon.

Caracteristici ale placii cu microprocesor


O prima caracteristica o reprezinta autodiagnosticarea care se poate face in 6 coduri de eroare utilizate pentru lantul de siguranta. 
Exista trei tipuri de program, toate aflate doar intr-un cip de memorie, iar acestea sunt selectabile dintr-un cip care se afla pe placa precum si din cheia insotitorilor din cabina.
Placile de procesor ofera posibilitatea de selectie din cate 2 cipuri care se afla pe placa, in cei 4 timpi ai stationarii pentru cabina si sunt cuprinsi intre 5 pana la 12 secunde.
O alta caracteristica o reprezinta posibilitatea de a se putea anula numai dintr-un cip din cele de pe placa, toate comenzile exterioare.
Verificarea facuta asupra inchiderii complete pe care o au usile si  intr-un interval care este de maxim 6 secunde iar daca in intervalul acesta usile nu se inchid, se va comanda automat deschiderea lor, urmand ca dupa 5 incercari sa fie afisat codul de eroare ce este corespunzator acelui contact ce nu s-a inchis respectiv usa de cabina ori cea de palier.
Dintre operatiunile de intretinere a ascensoarelor face parte si anularea comenzilor date din cabina dar  care sunt false, daca nu a iesit din cabina nimeni la 2 dintre opririle date succesiv in statie, actionand anularea comenzile date din cabina.
Sistemul are implementata inclusiv functia anti-sleep adica acea functie care daca pentru un timp de 10 pana la 15 secunde de cand se actioneaza contactorilor de forta, nu s-a miscat cabina, se va comanda declansarea facuta asupra contactorilor de forta si o sa se afiseze un cod de eroare aferent erorii si defectiunii.

No comments:

Post a Comment