Tuesday, April 12, 2016

Istoria portilor automatizate




Caile de acces in diferite spatii inchise: locuinte, spatii industriale, garaje, spatii comerciale, si nu numai, au evoluat foarte mult din perioada antica, asemenea multor altor lucruri care ne inconjoara in viata de zi cu zi. Daca am putut afla din lectiile de istorie sau probabil chiar si prin intermediul mass-mediei, constientizam ca in perioada antica, chiar si inainte, nu existau usi. Caile de acces erau concepute, pur si simplu, din niste gauri in pereti, asemenea unor pesteri, si poate uneori, mai erau acoperite cu diferite materiale, pentru a putea pastra un grad oarecare de intimitate. De la acele ”pesteri”, care erau unicile cai de acces in acea perioada, prin dezvoltarea intregii omeniri, s-a ajuns la usi. La inceput, usile erau concepute sumar, din lemn, avand doar rol de a pastra intimitatea, pastrandu-si insa rolul de cale de acces. Mai exista si alternativa, de a fi realizate din piatra. Pe masura ce lumea evolua, usile au devenit mai complexe. Astfel au aparut decoratiunile pe usi, cresterea grelor de siguranta prin intermediul lor, anumite inscirptii care reprezentau un grad nobil sau o persoana, respectiv, familie cu origini regale, chair si diferite blazoane de familie. In cele diin urma, usa nu a mai fost doar o cale de acces, ci si o decoratiune, prin intermediul caruia puteai afla ce hram poarta persoanele care locuiau in casa din care facea parte usa respectiva. In zilele noastre, usile sunt foarte diversificate din toate punctele de vedere. Asadar, in primul rand , materialul difera de la o usa la alta. 

Alternativele pentru confectionarea unei usi sunt nelimitate. Astfel, o usa poate fi realizata din diferite tipuri de lemn, sau combinatii de tipuri de lemn. In continuare, exista usi metalice, realizate la fel, dintr-un singur tip de metal sau din combinatii. Si in continuare, sunt nenumarate combinatii de materiale, care pot fi utilizate pentru confectionarea usilor. In cazul in care s-ar incerca o numaratoare a combinatiilor de materiale din care se pot produce usi, ar fi o pierdere de timp, mult timp.

Automatizari porti

 
Cu siguranta, o evolutie care a schimbat multe vieti, care nu s-a realizat cu mult timp in urma, dar care este in ascensiune accelerata pe piata, este producerea si comercializarea de automatizari porti. O poarta automatizata, montata la intrarea in curte sau, chiar si la intrarea intr-o locuinta sau intr-un imobil, situatie mai generala, aduce foarte mutle plusuri. Asadar, o poarta automatizata, chiar daca nu multi vor sa recunoasca, este un plus pentru comoditate. Este mult mai comod sa poti inchide o poarta din telecomanda, fara a fi necesara o deplasare. Un alt punct forte pentru portile automatizate este siguranta. O poarta automatizata  se inchide in mod aproximativ ermetic, ingreunand astfel un proces de o eventuala intrare prin efractie sau spargere. Asadar, odata cu evolutia populatiei si tehnologiei, au aparut pe piata foarte multe produse care pot garanta o siguranta mai mare oamenilor si bunurilor pe care le detin, iar o piesa de rezistenta dintre aceste produse este poarta automatizata de la Break Sistems.

No comments:

Post a Comment