Wednesday, November 23, 2016

Proteza dentara de la Tinka Smile


Protezele dentare in sine reprezinta nite lucrări protetice mobile ce sunt necesare pentru a suplinii dinţii pe care ii avem lipsă. Desi nu pot sa dea aceeaşi senzaţie cum o dau dinţii naturali, necesitănd si un anume timp care e necesar pentru acomodare, tipurile de proteze sunt estetice şi deasemeni  confortabile decât erau  înainte.

Sunt cunoscute de catre specialisti două tipuri de proteze dentare: cele totale şi cele parţiale. Un medic dentist poate sa va ajute să alegeţi acel tip ce vi se potriveşte, asta în funcţie de care e numărul  dinţilor ce trebuie sa fie înlocuiţi şi deasemeni de  costurile pe care le implica protezarea.

Utilizarea protezelor dentare

Protezele totale sunt din suport acrilic ce are culoarea gingiilor, si sunt fixate pe gingii. Baza acestei proteze superioare poate sa acopere palatul ( adica cerul gurii), iar proteza inferioara va avea forma unei potcoave astfel incat sa nu stânjeneasca limba.

Protezele se executa la comandă intr-un laborator dentar si in baza unei amprente individuale. Fiecare medic dentist o sa determine care din tipurile de mai jos este cel mai potrivit pentru fiecare pacient in parte.

Proteza totală convenţională

O astfel de proteză va fi montată după ce sunt extrasi total  dinţii şi dupa ce se vindeca ţesuturile. Vindecarea aceasta poate sa dureze si  câteva luni, insa in acest timp nu o sa aveţi dantură deloc.

Proteza totală imediată

Aceasta proteză imediată se va insera chiar după ce se face extracţia dinţilor insa după ce medicul a luat toate măsurile, făcand mulajul maxilarului anterior. Avantajul unei astfel de proteze imediate este acela că nu lasă pacientul pentru timp îndelungat fără sa aiba dantură, dar dezavantajul ei este că trebuie sa fie recăptuşită dupa câteva luni de la inserţie, acest lucru fiind necesar din cauza faptului că osul se va remodela pe măsură ce timpul trece si se vindecă, proteza pierzandu-si stabilitatea.

Proteza parţială

Proteza dentara  parţială este aceea care se sprijină pe cadru metalic ce e ataşat  dinţilor naturali care au  rămas. In unele cazuri este necesar sa se faca restaurarea coronară care serveste ca sprijin pentru respectiva proteză. Aceste proteze parţiale sunt o alternativă mobilă in ceea ce priveste puntea dentara.

Timp in care ne obişnuim cu o proteza

Protezele noi ne dau  senzaţia de disconfort la inceput, în primele săptămâni iar in unele cazuri chiar in primele luni. Trebuie insa  să ne obişnuim să mestecam şi să vorbim cu aceasta proteza. O sa avem o senzaţie incomodă cum că respectiva proteza chiar stă să cadă, asta insa până in momentul in care muşchii obrajilor şi deasemeni  limba se obişnuiesc  să isi susţină proteza. In mod frecvent are loc si  creşterea de flux salivar si deasemeni senzaţia că are loc limba in propria gura din cauza protezei şi vom constata incluisv aparitia unor uşoare iritaţii sau a unor ulceraţii. Daca apare iritaţia, este bine sa mergem bineinteles, la medicul dentist. www.Chirurgie-orala.ro

Acesta ne va consulta si ne va da cu siguranta sfaturi utile astfel incat daca le respectam, vom ajunge intr-un timp cat mai rapid sa suportam proteza dentara si apoi sa o consideram chiar o parte integranta din corpul nostru care ne aduce o multitudine de beneficii.

No comments:

Post a Comment