Tuesday, March 24, 2015

Avantajele generatoarelor de caldura





Suntem norocosi ca traim vremurile in care tehnologia e capabila sa gaseasca solutii la orice intampinam dificultati. Pentru spatiile de dimensiuni mari, nu putem folosi sistemele clasice de incalzire, pentru ca nu am avea rezultatul scontat. Pentru incalzirea in anotimpul rece a spatiilor comerciale, halelor de productie, fabricilor, depozitelor, incintelor de dimensiuni mari, se recomanda generatoarele de caldura.

Clasificarea generatoarelor de caldura

In functie de mai multe criterii, exista urmatoarea clasificare. Dupa modul de ardere, exista generatoare de caldura cu ardere directa si cu ardere indirecta. Considerate cele mai eficiente in ceea ce priveste incalzirea imediata, sunt cele cu ardere directa, deoarece arzatoarele transmit direct caldura prin ventilatoarele montate. Cele cu ardere indirecta sunt preferate datorita fiabilitatii lor, prezentand siguranta in exploatare. Ceea ce este important si reprezinta o conditie pentru ambele categorii de generatoare de caldura, este ca in spatiul de incalzit sa existe o buna ventilatie, deoarece chiar daca sunt reduse, emisiile de CO, NO2 si Etilena exista.

Dupa combustibilul cu care functioneaza, exista generatoare electrice si generatoare cu carburant lichid. Generatoarele de caldura electrice sunt potrivite pentru incintele comerciale de marimi mai mici. Sunt folosite chiar si in spatiile de locuit (camine, birouri, sali de asteptare, garaje), deoarece nu emit gaze nocive, astfel nefiind necesara o ventilatie continua. Generatoarele pe baza de carburant lichid sunt potrivite pentru halele, depozitele si incintele mari, unde se poate permite o ventilatie continua.

Ultimul criteriu imparte generatoarele de caldura in fixe si mobile. Avantajul celor mobile este ca pot fi mutate dintr-un loc in altul, avand roti si manere pentru a facilita transportul.
Mai exista si modele de generatoare cu raze infrarosii. Arzatorul acestor generatoare este mai deosebit, in sensul ca fluxul de caldura generat este fara miscarea aerului.

Avantajele de care te vei bucura folosind generatoarele de caldura

Se situeaza pe primul loc avantajul incalzirii imediate, intr-un timp foarte scurt, a incaperii dorite. Generatoarele de caldura sunt superioare ca randament oricaror sisteme clasice de incalzire, care incalzesc intr-o perioada mai mare de timp. Nu si cu generatoarele de caldura. Acestea trimit aerul cald in zona dorita si caldura se va imprastia intr-un timp foarte scurt.

Apoi urmeaza beneficiul eficientizarii randamentului caloric, care este de aproape 95% din energia consumata, lucru valabil mai ales in cazul generatoarelor de caldura cu ardere directa.
De asemenea, aveti posibilitatea de o monta un termostat cu programare, pentru o maxima eficienta si eficacitate.

Un lucru foarte important este reprezentat de faptul ca generatoarele de caldura pot fi transformate in sezonul cald in ventilatoare cu aer rece, printr-un comutator. Nu ai cum sa nu-ti dai seama ca investitie buna inseamna aceste sisteme, si incalzire, si racorire.

Convinge-te de utilitatea generatoarelor de caldura

Ai un spatiu mare de incalzit? Iti trebuie asa un system efficient? Vin-o si alege dintre variatele modele. Vei beneficia de cele mai bune preturi si consultant gratuita pentru nevoile tale. Nu uita: fiecare generator de caldura este un sistem profesional si fiabil, reprezentand o investitie pe multi ani, pentru ca nu necesita intretinere speciala si are o perioada de utilizare de lunga durata.Vezi mai multe detalii pe site-ul : www.Motosape-motocoase.ro

No comments:

Post a Comment