Monday, August 17, 2015

Incheiem sau nu o asigurare pentru masinile inchiriate?


Atunci cand ajungi in aeroport obosit singurul lucru pentru care mai simti ca ti-a ramas energie este sa mergi la firma de inchirieri auto sa iti iei masina si sa mergi la hotel. Dar in momentul in care ajungi la biroul de inchirieri auto, agentul te intreaba senin daca vrei sa inchei si o asigurare pentru masina. Acesta este momentul in care iti piere orice urma de oboseala si te simti bulversat de aceasta intrebare.
Situatia cu incheierile de asigurari pentru inchirieri auto este mai complicata si, in acest sens sunt necesare mai multe elemente care stau la baza deciziei de a o incheia sau nu.

Inchirierile auto Bucuresti si asigurarile


Conform legislatiei in vigoare orice companie care detine autoturisme in scopul inchirierii sau al uzului personal, sunt obligati prin lege sa incheie asigurari pentru masinile pe care le detin. Asadar, atunci care este motivul pentru care ti se solicita sa inchei o asigurare?
Pe de-o parte te gandesti ca nu ar strica daca ai avea siguranta ca nu se va intampla nimic neprevazut daca inchei o astfel de asigurare pentru serviciile de inchirieri auto, pe de alta parte te gandesti ca sunt niste bani aruncati degeaba.
Pentru a putea obtine informatii concrete, studiaza contractul de asigurare oferit de firma de inchirieri auto Bucuresti pentru ca acolo sunt raspunsurile la toate intrebarile pe care le aveti iar daca exista nelamuriri puteti sa solicitati informatii suplimentare. Daca doriti totusi sa optati pentru o asigurare din motive de siguranta atunci puteti sa va sunati agentul de asigurari si sa ii solicitati o solutie care sa se potriveasca necesitatilor pe care le aveti.

Cum sa aleg asigurarea potrivita?


In legatura cu acest subiect, puteti alege ca in momentul in care apelati la serviciile de inchirieri auto sa incheiati pe loc o asigurare sau sa mergeti la cea mai apropiata companie de asigurari si sa alegeti impreuna cu un consultant solutia care vi se potriveste.
Este totusi bine sa incheiati o asigurare pentru masina deoarece in acest fel nu va trebui sa circulati cu teama ca daca se intampla ceva va trebui sa suportati cheltuielile de reparatii din buzunarul propriu. Ca o masura de precautie suplimentara puteti sa incheiati si o asigurare de tip CASCO.
Alegerea asigurarii potrivite depinde in primul rand pe baza necesitatilor pe care le aveti la un moment dat iar agentul de asigurari in functie de acestea va va construi o solutie potrivita.

Concluzii


            Atunci cand apelati la serviciile de inchirieri auto asigurati-va ca pe langa autoturismul inchiriat aceasta beeficiaza si de o asigurare a masinii pe masura. Ramane la latitudinea voastra aceasta optiune dar daca nu veti avea incheiata o asemenea asgurare va trebui sa circulati prudent si sa aveti grija in permanenta de masina inchiriata.

Asadar atunci cand vine vorba despre serviciile de inchirieri auto si despre asigurari, se poate spune ca  acestea sunt in stransa legatura si, indiferent de alegerile pe care le faceti nu uitati ca in primul rand siguranta este cel mai important element.

No comments:

Post a Comment