Tuesday, March 15, 2016

Gazon rulou pret


Gazonul reprezinta de fapt un amestec de graminee, respectiv de plante, care au, ca si specificitate, capacitatea de formare a unui covor ierbos. In mod normal aceasta este denumita iarba. Gramineele furajere  respectiv iarba pentru pasunat face parte practic din aceeaşi familie ca si cele de gazon. Sunt insa  mai ieftine si asta deoarece sunt mult mai uşor de produs dar si de procurat .

Amestecum de gazon


Exista anumite combinatii care creaza  amestecul special conceput pentru plantarea peluzelor sau a parcurilor care se afla în zone umbroase.

Un astfel de amestec de calitate contine in compoziția sa specii care au frunzele foarte subțiri si care dau aspectul unui covor splendid de iarbă, dens si suficient de rezistent la umbra. Acest amestec se poate dezvolta mai ales in zonele care sunt umbrite si care se afla din gradini sau in parcuri.
Acest soi de amestec din care rezulta gazonul e disponibil pe piata de specialitate  în două versiuni, una dintre ele pentru regiuni temperate si reci iar cealalta pentru regiunile calde și cele secetoase.
Din amestecul acesta rezulta un gazon deosebit de rezistent maiales la umbră, cum ar fi de exemplu crescut sub copaci ori  în preajma clădirilor. Mixtura aceasta prezinta o creştere densă precum şi compactă , ea instalandu-se totusi usor.

Amestecum e adecvat atunci cand i se administreaza cantităţi scăzute de ingrasamint si de apă, el fiind avantajos inclusiv din punctul de vedere ecologic.

În compoziția variantei cae se gaseste spre comercializare , utila pentru regiunile care au climă caldă și clima secetoasă,  e inclusă o specie care pe langa faptul ca duce la formarea unui gazon rulou la pret accesibil , va crea si o  iarbă rezistentă la secetă.

  Compoziția unui astfel de amestec de semințe cuprinde urmatoarele, in functie de tipul regiunii unde este aplicat.  
1. Pentru amestecul folosit in  regiuni care au  climă rece sau temperată:

  • 40% - festuca rubra;
  • 10% - festuca ovina tip duriuscula;
  • 25% - festuca rubra tip trichophylla;
  • 20% - lolium perenne;
  • 5% - poa trivialis


2. Pentru regiunile cu o climă caldă dar si secetoasă:

  • 15% - lolium perenne;
  • 25% - festuca rubra;
  • 50% - festuca arundinacea;
  • 10% - poa pratensis.


Perioada cea mai buna de însămânțare e considerata de catre specialisti ca e primăvara devreme ori mai spre sfârșitul verii.

Norma de însămânțare pe care o are acest amestec este de aproximativ 3 kg/100 m2. Este disponibil spre comercializare în cutii la 1 kg, sau in saci de 7,5 kg  precum și in saci standard de aproximativ 20 kg.

Amestecum de gazon tip – world cup

Oricine poate sa aiba acum în  grădina proprie un gazon rulou la pret accesibil,  la fel ca cel de la  Cupa Mondială adica la fel care a fost utilizat la Cupa Mondială din Brazilia
Caracteristicile unui astfel de gazon constau in faptul ca se poate instala foarte usor, are o toleranță mare la călcare si deasemeni se regenereaza repede.

Deasemeni, este caracterizat acest gazon de o foarte buna rezistență la stres precum si la secetă.

No comments:

Post a Comment