Friday, July 22, 2016

Imobile Chisinau




In legatura cu imobile si cu modul in care acestea pot sa fie intretinute in conditiile cele mai bune, specialistii sfatuiesc persoanele interesate, inclusiv in mediul online prin intermediul site-uri cum este si  www.axaimobil.md.

Cand vine anotimpul calduros, atunci caldura ce se instaleaza afara va incepe cu siguranta sa fie una deranjanta peste niste limite insa acest lucru, daca ne luam dupa specialisti, poate fi controlat, iar daca nu chiat atunci cand suntem afara, in aer liber, macar atunci cand cuntem in apartamente, in casele si imobilele noastre.

Sistemele cu aer conditionat pot rezolva cu certitudine aceasta problema in ceea ce priveste confortul climateric din cadrul imobilelor din Chisinau si nu numai de aici, insa din ce in ce mai des este pusa  problema rezolvarii inconvenientului acesta al caldurii cand in cadrul imobilului nu exista nicio instalatie care sa furnizeze aer conditionat.

Pentru a da cateva sfaturi practice in sensul acesta, specialistii emit unele teorii, poate chiar adevarate trucuri la indemana oricui, ce pot fi puse in practica acasa, atat la birou cat si in oricare alt imobil.

Asa dupa cum se stie foarte bine, caldura vine mai ales prin intermediul ferestrelor. Cu cat suprafata pe care o are un imobil in Chisinau, e ocupata de niste ferestre mari, in cazul acesta, asa numitul efect considerat a fi de sera o sa fie si el intens, mai ales in cazul in care ferestrele sunt pozitionate chiar pe directiile sud sau vest. Tinand cont de acest aspect, cel putin acoperirea partiala  a ferestrelor va reduce semnificativ efectul acesta de sera.

Metoda considerata a fi cea mai eficienta in asigurarea umbrei la ferestre este reprezentata de copaci, acestea putand sa aduca umbra vara insa si soare pe timpul iarnii, dar atunci cand localizarea imobilului in Chisinau nu permite plantarea copacilor undeva aproape de ferestre, se pot adopta alte solutii cum sunt spre exemplu draperiile ce e bine sa fie in niste culori ceva mai inchise, cat si jaluzelele sau rolele, ele fiind ceva mai putin eficiente insa.

 Ventilatia inteligenta


Chiar in perioada de mijloc a zilei, atunci cand temperaturile sunt mari, e posibil sa poata existe tentatia de a deschide ferestrele pentru cat mai mult timp, ca sa ventilam casa intr-un mod cat se poate mai eficient. O astfel de solutie poate sa se dovedeasca a fi inca o solutie buna atucni cand afara sunt maxim 26 pana la 27 grade Celsius insa daca temperaturile au valoari mai mari de 30 grade, atunci briza aerului exterior va aduce alaturi de ea si o crestere inevitabila in ceea ce priveste temperatura din casa.

Este poate  mult mai eficient sa organizam o ventilarei masiva in respectivul imobil seara tarziu sau  dimineata cat mai devreme, cand aerul e ceva mai racoros decat sa facem asta in timpul zilei si apoi, toata ziua sa mentinem casa cat se poate de izolata de acele tremperaturi mari din exterior. E bine sa deschidem chiar si cat mai multe geamuri, sa putem lasa usile deschise pentru permiterea circulatiei aerului.

No comments:

Post a Comment