Friday, July 15, 2016

Pelerinaje Muntele Athos


Inainte de  plecarea in pelerinaj e bine sa putem cere toate informatiile considerate a fi necesare.
De exemplu, se recomanda sa intrebam ca turisti, dacă in  pelerinajele la Muntele Athos ne dorim sa ajungem, daca mergem sau nu pe jos iar daca raspunsul e unul afirmativ, atunci trebuie sa stim si cam câte ore o sa fie nevoie sa mergem , pentru a fi in acest fel  pregatiti  cu  încălţăminte adecvată de tipul  sandalelor sau al adidaşilor aerisiţi şi in ultimul rand, cu rucsacul care nu trebuie sa fie unul prea greu.

Sunt anumiti operatori in turism ce oferă in aceste pelerinaje la Muntele Athos vizitarea oraşului Tesalonic, acest oras meritănd să fie inclus în cadrul traseului  pelerinajelor şi care detine minim  4 obiective majore, acestea fiind  Catedrala Sfântului Dimitrie - Izvorâtorul de mir, apoi este  Mănăstirea Sfânta Teodora şi a cuviosului David, iar in cadrul traseului se face si o închinare in fata moaştelor lor, cat si la Biserica Sfânta Sofia , la  Catedrala Mitropolitană , locul  unde se gasesc moaştele - Sfântului Grigorie Palama. E bine sa putem include aici si   plimbarea facuta pe faleza mării , cu vizitarea turnului alb , acesta fiind emblematic pentru Tesalonic.

Operatorii de turism

Pentru cei care reuşesc sa formeze  un grup de minim  8 persoane sunt si oferte, unele incluzand chiar si gratuităţi. In cazul in care avem aceasta posibilitate, recomandabil este sa nu ezitam sa negociem cu operatorul de turism.

După alegerea operatorul de turism şi stabilirea perioadei de plecare, se recomanda sa ne spovedim atunci cand e cazul , daca putem, sa ne si împărtăşim, in  felul acseta  luănd binecuvânarea din partea duhovnicul nostru, apoi , avand bagajul pregatit ne prezentam la punctul stabilit pentru plecarea in pelerinaj.

Echipamentul si bagajul pe timpul pelerinajului

Este practoc obligatoriu să putem avea la noi un buletinul de identitate ce anterior e bine sa il verificam pentru a ne asigura ca nu e expirat.

Atat imbrăcămintea dar şi încălţămintea luate in aceste pelerinajele la Muntele Athos e bine ca in marea lor majoritate să fie unele lejere, dar atenţie, trebuie sa fie si una cuviincioasă, pentru ca nu o sa putem sa imbracam pantaloni scurţi , bluze cu mâneca scurta si în privinta sandalelor, obligatoriu e ca piciorul in ele să fie intotdeauna acoperit cu şosete, pentru ca  asa putem sa intram si ne închinam în interiorul bisericilor. www.Avraamtravel.ro

La Sfântul Munte nu va exista binecuvântare ca sa facem plajă , baie, etc insa  in cazul in care pelerinajul include si  noaptece e petrecuta la portul Uranopoli, acolo mergem la ţărmul mării atunci cand suntem pregătiţi si ne dorim sa facem si o baie în mare.

In ceea ce ii privesc pe preoţi şi pe  călugări, e obligatoriu ca acestea, peste reverendă să poarte atat o rasă cat şi un fes preoţesc, pus pe cap, in timpul  slujbelor dar şi la trapeză.

În ceea ce privesc bagajele, pelerinul e bine sa isi puna lenjerie intimă şi deasemeni cateva  schimburi in asa fel incat sa aiba necesarul pentru  cele 3 sau 4 zile pe care le petrece in pelerinaj si sa aiba o trusa cu necesarul toaletei personale.

No comments:

Post a Comment