Castravetii
murati sunt facuti dupa cum se stie, in saramura, prin adaugarea unui singur
strop de otet. Specialistii ce lucreaza la astfel de preparate pot sa explice
in detaliu care este procesul de preparare a acestor castraveti murati ce sunt acri si crocanti, tari, si care e
considerata a fi reteta cea mai buna de
saramura pentru astfel de muraturi si de asemenea care este motivul conform
caruia trebuie pus inclusiv putin otet
in ea.
In
continuare, puteti sa vedeti reteta necesara pentru prepararea acestor castraveti
ce pot fi cu adevarat deliciosi, si care au avantajul ca pot sa fie pastrati din luna
august pana aproape de luna aprilie, in aceasta perioada ei ramanand la fel de
parfumati si deasemeni crocanti. E vorba practic o reteta de familie, ce a fost
anterior testata, in aproape 80 de ani.
Sunt pe
internet foarte multe retete bune pentru prepararea acestor castraveti murati, ca si a ale
cozonacului sau sarmalelor, din ele avand posibilitatea de a alege ce
considerati ca e pe placul fiecaruia dintre voi din cadrul acestei game largi.
Una dintre
retetele ce sunt utilizate cel mai des e o reteta de familie, ce va permite ca in
fiecare an muraturile cum sunt castravetii
sau ardeii ce pot fi umpluti cu varza tocata sau cu gogonelele, ori poate conopida,
sa ne ramana pana in primavara crocante la fel ca in ziua cand au fost puse.
Daca alegeti
sa le incercati, nu veti avea mai nimic de pierdut. Acesti castravetii murati sunt
facuti dupa aceste retete si sunt pusi
la murat inca din luna septembrie, pastrandu-si calitatile chiar si pana in
jurul lunii mai din anul urmator. Important este sa stim faptul ca muraturile sunt cel mai bine
sa se puna toamna, nu in perioada de mijloc
a verii. Felul cel mai potrivit de mancare ce e recomandat sa utilizam la
acesti castraveti este cel reprezentat de catre salata de boeuf.
In
continuare se poate oferi sfaturi cu privire la prepararea acestor castraveti murati acri, dar in acelasi
timp tari si crocanti.
Pentru
aceasta reteta de preparare aferenta castravetilor murati e nevoie sa utilizam
in primul rand usturoi, cat si crengute
de cimbru, de hrean, plus marar uscat si ardei iuti. In unele cazuri de mai folosesc
si felii de morcov, pentru imbunatatirea design-ului si a culorii. Nu se
recomanda utilizarea de crengute de visin, si de asemenea a boabelor de mustar
sau a foilor de dafin. Cu astfel de
ingrediente puteti sa puneti castraveti la murat in asa fel incat sa
reziste incepand din luna septembrie si ajungand pana dupa sarbatoarea
Pastelui.
Nu e nevoie
sa ne grabim si sa facem conservele din luna iunie, atunci cand incep sa apara acei
castraveti de gradina.
In acelasi
timp, exista inca o reteta pentru vara, aceea a castravetilor ce sunt murati doar
la soare. Si acestea sunt foarte gustosi atunci cand sunt reci, adica dupa ce-i
scoateti din frigider. Trebuie sa se lase la murat cam 3 maxim 5 zile la soare,
supa care trebuie sa fie pastrati neaparat, la rece.
Pentru
detalii recomandarea este sa accesati: www.mamanina.ro.
No comments:
Post a Comment