Monday, May 18, 2015

Adeziv parchet din lemn masiv


Cum podelele traditionale din lemn pot dura mai mult de o suta de ani, nu este de mirare de ce tot mai multi oameni aleg parchetul din lemn masiv pentru pardoseala din casele lor. Instalarea lui, cu ajutorul tipului adecvat de adeziv parchet, este un lucru destul de migalos, care necesita abilitati foarte bune de tamplarie. Aceste podele nu sunt doar rezistente, ci si uimitor de frumoase, prin urmare, cand ne decidem asupra lor, trebuie sa intelegem perfect care sunt caracteristicile, avantajele si dezavantajele, dar si modalitatile de intretinere si curatare.

Adeziv parchet, operatii preliminare

Inainte de a trece la instalarea propriu-zisa, trebuie cercetat cu multa atentie suportul pe care parchetul va fi amplasat. Indiferent daca este vorba de o constructie noua sau una renovata, suprafata trebuie sa fie dreapta si nivelata, fara gauri, fisuri sau umflaturi, iar temperatura si umiditatea in momentul aplicarii trebuie sa fie medii, pentru a nu provoca dilatarea sau contractia lemnului la o schimbare brusca. In mod similar, parchetul trebuie aclimatizat cel putin 72 de ore in incaperea unde va fi montat. Astfel, el se va adapta conditiilor de mediu inca inainte de a fi instalat si nu va exista riscul deformarii lui ulterioare.

In cazul in care va fi montata placa de beton, poate fi necesara chiar etanseizarea acesteia mai intai, deoarece umiditatea nu trebuie sa ajunga la lamelele de lemn, care se lipesc cu adeziv parchet.

Cum poate adera perfect tipul de adeziv parchet

Odata ce substratul a fost pregatit, trebuie, de asemenea, pregatite si tocurile de usi, precum si pragurile. Glafurile trebuie sa fie taiate aproximativ la 0,16 cm deasupra podelei, iar acest lucru trebuie facut cu grija, cu un instrument special care este utilizat in acest scop. Cel putin sase-opt cutii de placi de lemn trebuie sa fie deschise in timpul instalarii, deoarece intr-o cutie exista o nuanta usor diferita fata de cea din alta cutie, este necesar sa se amestece mai multe placi din cutii diferite pentru a se combina tonurile si a da un aspect mai natural.

Lipirea uniforma a lamelelor cu adeziv parchet

Instalarea primului rand, cel de baza, este cel mai important pas in aplicarea podelei de lemn. Daca se face o greseala in acest stadiu, parchetul din intreaga camera va fi montat gresit. Este recomandat sa se utilizeze un perete ca o baza, care va ghida instalarea celorlalte randuri.
   
Dupa ce s-a stabilit aceasta linie, un tip potrivit de adeziv parchet  - Www.Europlastic.ro se aplica pe marginile lamelelor, care apoi sunt presate. Dupa instalare, este nevoie de o rola de circa 35 kg, pentru a aplatiza lamelele de parchet si a raspandi lipiciul in mod uniform. Este important de retinut ca la instalarea parchetului trebuie acordata o atentie deosebita spatiului de langa perete.  Pentru montarea unui parchet din lemn masiv, operatorul trebuie sa fie foarte indemanatec, sa aiba o experienta destul de mare in acest domeniu, ca rezultatul sa fie cu adevarat unul de exceptie. Avantajele pe care o astfel de podea le aduce unei locuinte sunt cu adevarat remarcabile, parchetul de acest gen fiind extrem de placut si elegant, avand o durabilitate foarte mare si posibilitatea de a-l reconditiona din timp in timp.

No comments:

Post a Comment