Wednesday, May 13, 2015

Etapele forarii unui put



Locuiesti de cand te stii la tara sau te-ai hotarat sa iti cumperi teren sa contruiesti o locuinta acolo, departe de aglomeratia si poluarea din oras? Atunci cu siguranta ai nevoie de o sursa de apa potabila.
Cred ca toti am observat diferenta dintre apa de la robinet si apa pe care o bei direct de la izvor sau fantana. Atunci cand bei apa dintr-un izvor poti observa o diferenta majora fata de apa din orase deoarece aceasta nu este reciclata ci fiind pura. Apa este un element vital deoarece corpul nostru contine 70% apa, iar hidratarea corpului este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii ecestuia, apa mai fiind numita si elixirul vietii.

In concluzie daca te-ai hotarat ca-ti doresti propriul izvor cu apa de prima calitate ar trebui sa iei in calcul forarea unui put. 

Dupa ce te-ai hotarat ca vrei sa ai propria fantana trebuie sa tatonezi terenul si sa afli unde poti gasi un izvor subteran, aceste izvoare subterane fac parte din panza freatica, deci o sa ai nevoie de ajutor calificat in acest domeniu. 

Exista o multitudine de firme care se ocupa cu forarea puturilor si te pot ajuta. Firma Hidrogeofor este una de increde si cu personal profesionist si va recomandam sa ii contactati pentru a va ajuta la forarea putului pe care vi-l doriti. 

Etapele forarii unei fantani sunt destul de multe si complexe, dupa ce se gaseste locul pe unde trece un izvor subteran urmeaza forarea propriu-zisa.
In mod normal saparea unui put ar dura pana la cateva saptamani daca solul unde trebuie forat putul este mai dur, dar cum tehnicile au evoluat in toate domniile astazi exista si un utilaj special care sa sape o fantana in locul nostru cu minimul de efort.

Inainte de a incepe forarea unei fantanifirma cu care o sa lucrati trebuie sa se asigure ca locul forarii este sigur si nepoluat pentru ca apa sa fie potabila.
Dupa ce s-a testat locul si a fost declarat nepoluat si bun pentru a fi forata o fantana acolo se poate incepe forarea.

Saparea fantanii se face cu un utilaj special, iar pretul forari depinde de adancimea, diametrul si solul in care forajul va fi efectuat. 

La inceput fantanile erau pietruite, astazi pentru a usura aceasta munca fantanile sunt betonate pentru ca apa sa se acumuleze mai usor. Firmele responsabile folosesc aparatura si materiale de cea mai inalta calitate pentru ca lucrarea sa fie cat mai buna si mai durabila. De exemplu Hidrogeofor foloseste filtre Johnson pentru tubare, iar suprafata activa de curgere a apei fiind cuprinsa intre 17-25%. Un alt material e care acesta firma il foloseste in forarea unei fantani este pietrisul margaritar, iar pentru pozitionarea exaca a tubulaturii PVC in gaura de sonda utilizeaza 3-4 centrori, acestia nefiind luati in calcul de alte firme.

Alege calitatea pentru tine si familia ta, acceseaza www.puturiapa-hidrogeofor.ro si afla mai multe despre cum se foreaza un put,iardacaincamaiainelamuririsauchiardorestisateajute cu forareaunui put contacteaza-i.

No comments:

Post a Comment