Friday, May 15, 2015

Hidroizolatii la subsolul cladirilor


Subsolul nu este una dintre acele parti ale casei careia un proprietar sa-i acorde prea multa atentie. Asta pana cand acolo se intampla ceva neplacut, de exemplu se deterioreaza fundatia din cauza umezelii sau exista o problema serioasa cu mucegaiul sau soarecii ori sobolanii, cand proprietarul intra in panica si se intreaba de ce nu s-a dus acolo sa verifice din cand in cand. Prin urmare, lucrarile de hidroizolatii sunt strict necesare si in aceasta parte a cladirii.  Chiar daca subsolul nu este unul dintre spatiile de locuit, trebuie sa i se dea la fel de multa atentie ca si restului casei.

Hidroizolatii pentru un mediu sanatos

Exista cateva motive serioase pentru care merita sa-ti izolezi subsolul, iar principalul il reprezinta faptul ca astfel mentii un mediu sanatos pentru tine si pentru familia ta. Umezeala si mucegaiul de aici ar putea provoca probleme de sanatate membrilor familiei, uneori fara sa fii constient de aceste cauze, iar excesul de umiditate in subsol este un mediu perfect pentru aparitia mucegaiului, care elibereaza spori in aer, si, sub efectul aerului mai cald de aici, se propaga in restul casei. Locatarii ii inhaleaza si, cu timpul, capata complicatii respiratorii. Prin urmare, problema nu este una care poate fi neglijata, cel putin din acest punct de vedere, al sanatatii si al unui mediu curat si sigur.

Economii la incalzire, cu lucrari de hidroizolatii

Pe langa acest fapt, lucrarile de hidroizolatii la subsol reprezinta o buna oportunitate de a economisi niste bani la facturile pentru utilitati, lucru pe care toata lumea si-l doreste.

Aerul umed din subsol conduce la racirea interiorului de la nivelul superior, iar, pentru a-l incalzi, se cheltuieste mai multa energie decat cea utilizata intr-un spatiu cu aer uscat. Impermeabilizarea subsolului reduce nivelul de umiditate din casa, micsorand astfel si cantitatea de energie consumata pentru climatizarea locuintei, iar acest rezultat se va reflecta in cele din urma in facturile mai mici la utilitati.

Castigi spatiu, cu lucrari de hidroizolatii subsol

Creand un mediu sanatos, in care aerul este suficient de uscat astfel incat sa se elimine posibilitatea crearii mucegaiului, am putea castiga astfel un spatiu care altfel devine de nefolosit. Cu timpul, adunam tot felul de obiecte pe care le-am utilizat de multe ori in trecut, insa in prezent, mai rar. Nu suntem dispusi sa renuntam la ele, deoarece inca ne sunt utile ocazional si chiar am putea avea nevoie de ele in viitor, de aceea avem cu siguranta nevoie de un spatiu in care sa le stocam. De ce subsolul n-ar putea fi un loc de depozitare pentru ele? Prin urmare, nu trebuie decat sa facem cateva lucrari de reconditionare si hidroizolatii in aceasta parte a cladirii, iar subsolul poate deveni astfel o camera perfecta de pastrare a obiectelor de care inca mai avem nevoie.

Pe de alta parte, un subsol care arata ca o pestera va scadea substantial valoarea unei case, iar, daca am intentiona sa o vindem la un moment dat, cu greu am gasi cumparator.Pentru mai multe informatii pe : www.Europlastic.ro

No comments:

Post a Comment