Friday, November 20, 2015

Servicii de audit intern




Oamenii, in marea lor majoritate  nu stiu ce inseamna auditul intern. Pe cat de mult au incercat unii sa explice in detaliu ce inseamna acesta, pea tat de multdefinitiile date de ei au fost mai vaste si mai putin concrete.

In general, oamenii privesc auditul intern ca un fel de politie, lucrul pe care majoritatea acestora cunoscandu-l despre audit este faptul ca realizeaza controale.

In aceeasi masura, putini stiu si faptul ca auditul intern produce o multime de efecte benefice asupra celor care decid sa apeleze la aceste servicii. 

La modul general, auditul intern presupune verificarea existentei unor anumite riscuri la anumite situatii, verificarea daca procedurile interne, spre exemplu din anumite firme, sunt respectate in totalitate, daca procedeele de realizare a anumitor sarcini decurg si se desfasoara in mod normal, daca  regulamentele de ordine interioara precum si legislatia sunt aplicate si respectate in acelasi timp.

Scopul auditului intern este de a formula rapoarte pe baza investigatiilor realizate si de a leprezenta celui care apeleaza la asemenea  servicii. In unele cazuri, tot cei care presteaza astfel de servicii sunt chemati sa-si prezinte si opiniile despre modul de actionare in continuare daca se identifca neclaritati sau probleme in activitatea unei firme spre exemplu.

Avantajele auditului intern


Auditul intern, fiind o activitate prin care se controleaza anumite aspecte dintr-o firma aduce o multime de avantaje celui care apeleaza la asemenea servicii.

In  primul rand, aceste controale fiind realizate de persoane care nu sunt din interiorul firmei, adica nu sunt angajati ai acesteia, au un grad de corectitudine si veridicitate superior fata de rapoartele care ar putea fi realizate de persoanele din interior. Prin urmare, problemele reale pe care le intampina firma precum si eventualele dubii in privinta derularii normale a unor proiecte sunt detectate in totalitatea lor. Acest lucru, facandu-le in acelasi timp si sa poata fi rezolvate cat mai repede si cat mai eficient posibil.

In al doilea rand, se remarca ca avantaj si faptul ca prin aceste servicii se obtin solutii rapide la problemele aparute caci acestea sunt oferite de catre specialisti.

Cum se realizeaza auditul intern


Auditul intern este realizat sub forma un controale si inspectii. Obiectele sau aspectele vizate tin de reglementarea interioara a lucrurilor, rapoartele realizate cu privire la venituri si cheltuieli precum si alte aspecte la fel de importante fara de care existenta firmei nu ar fi posibila.

Auditulintern este un parteneriat intre firma care angajeaza si cea care a fost angajata. Lucratorii celei din urma urmand sa realizeze controale dure si aspre, astfel incat la final sa se permita realizarea unor raporate cat mai apropriate de  situatia reala a firmei. 

Astfel de servicii de audit intern sunt oferite de o multime de firme. Una care se afla in topul celor mai bune firme in domeniu este TPA Horwath Romania – www.tpa-horwath.ro.

Serviciile de acest gen oferite de catre firma respectiva sunt dintre cele mai calitative si eficiente. In acelasi timp, aceasta va pune la dispozitie toata experienta acumulata de-a lungul timpului, pentru ca dumneavoastra sa fiti multumit.

No comments:

Post a Comment