Tuesday, January 20, 2015

Imprimante second hand perfect functionale si ieftine


Ca si in cazul calculatoarelor sau al laptopurilor, exista alternativa de achizitionare de imprimante second hand, atunci cand bugetul nu ne permite sa ne cumparam una noua, de ultima tehnologie. Se pot economisi astfel sume importante de bani, insa fara a afecta activitatea carora le este destinata, deoarece o astfel de imprimanta, chiar daca a fost folosita de proprietarul anterior, poate fi excelenta din punct de vedere functional.

Ca si atunci cand am cumpara una noua, inainte de a lua decizia finala trebuie sa stabilim perfect ce vom face cu imprimanta, deoarece sunt modele diferite care au caracteristici diferite. Trebuie sa stabilim mai intai in care din cele doua categorii principale se va incadra imprimanta pe care ne-o dorim: cu laser sau cu jet de cerneala.

Imprimante second hand cu laser sau cu jet de cerneala?


O imprimanta cu jet de cerneala este foarte potrivita pentru cei care doresc sa imprime fotografii, deoarece are o rezolutie mai buna de scoatere a pozelor, culorile sunt mai apropiate de cele ale originalului si, nu in ultimul rand, sunt mai economice atat ca pret de achizitie cat si in ceea ce priveste costurile consumabilelor. In plus, poate fi folosita acasa, in conditiile in care numarul de copii este redus iar viteza de imprimare nu are foarte multa importanta.

Daca intr-un magazin care comercializeaza imprimante second hand ne oprim asupra uneia cu laser, trebuie sa stim ca aceasta nu este la fel de performanta in ceea ce priveste pozele, in schimb este superioara celor cu jet de cerneala in ceea ce priveste printarea documentelor text precum si a vitezei de imprimare. De obicei, acest din urma tip este ceva mai scump decat imprimantele cu jet.

Imprimante second hand de ultima generatie


Exista si un al treilea tip de imprimante, care combina oarecum avantajele primelor doua, asa numitele imprimante Memjet. Desi la baza este tot o imprimanta cu jet de cerneala, capul de printare este pozitionat de-a lungul paginii, avand mult mai multe duze decat imprimanta de la care s-a plecat. Viteza de printare este foarte mare, cam cat a unei imprimante cu laser. Fluxul de cerneala este continuu, deci cartusele nu mai trebuie schimbate atat de des.  Este modelul ideal pentru o activitate sustinuta, adica daca sunt necesare printari dese si in cantitati foarte mari, deoarece costurile de tiparire sunt reduse, ceea ce inseamna ca sunt foarte economice mai ales pentru printarea de fotografii color.

Imprimante second hand, in functie de necesitati



Deci, ca si la achizitionarea celor noi, atunci cand vrei sa cumperi imprimante second hand de pe www.itsh.ro trebuie sa iei in calcul activitatea la care te vor servi. Tinand cont de caracteristicile fiecarui tip de imprimanta in parte, vei sti daca una cu laser iti poate fi mai folositoare decat una inkjet sau invers. Trebuie stiut ca un toner la o imprimanta cu laser poate tipari circa 1500 – 2000 de pagini, dupa care acesta poate fi inlocuit de cateva ori, insa calitatea tiparirii va fi mai slaba.

No comments:

Post a Comment