Monday, January 19, 2015

Proiecte de case executate de arhitecti licentiati


Daca vrei sa-ti construiesti o casa, este necesar mai intai sa intri in posesia unui proiect. Acesta nu poate fi executat decat de o persoana calificata si specializata, adica de catre un arhitect.
Insa daca vrei doar sa-ti largesti bagajul de cunostinte si sa afli cate ceva despre acest domeniu, poti invata cateva lucruri care stau la baza alcatuirii de proiecte de case profesionale la pret mic.

Proiecte de case care pornesc chiar de la stabilirea bugetului

Ridicarea unei case noi incepe cu mult inainte de a  turna temelia. Pentru a evita greselile din timpul constructiei, care de multe ori sunt foarte costisitoare, trebuie sa urmezi cativa pasi obligatorii. Mai intai, stabileste-ti bugetul. Gandeste-te cat de mult iti poti permite sa platesti pentru noua ta casa si calculeaza daca eventual ai nevoie de un imprumut sau de un credit ipotecar. Dupa ce cunosti macar aproximativ costurile, poti sa-ti adaptezi preferintele si in functie de finantele pe care le ai la dispozitie. Eventual iti poti modifica planurile initiale pentru a te incadra in buget. Desigur, trebuie sa alegi un lot de teren pe care va fi ridicata locuinta, iar aici trebuie sa urmaresti cateva lucruri esentiale, precum starea solului, drenajul apei, care este zonarea din regiune si care sunt codurile admise pentru constructii. Toate aceste elemente sunt luate in calcul atunci cand se elaboreaza proiecte de case.
Daca nu esti tu insuti de meserie, va trebui sa angajezi un arhitect. Unele persoane prefera sa stabileasca mai intai echipa de constructori, altii considera ca arhitectul este primul caruia i se adreseaza atunci cand demareaza o constructie.

Proiecte de case personalizate sau tipizate

Daca nu-ti doresti ceva deosebit, poti apela la un proiect gata facut, eventual adaugandu-i unele mici modificari. Multi arhitecti au in portofoliul lor astfel de proiecte. Bineinteles, modificarile constau doar in marimea camerelor, stilul ferestrelor sau alte detalii de acest gen.
Daca insa iti doresti o casa personalizata special pentru familia ta, atunci va trebui sa cauti un arhitect licentiat care sa-ti inteleaga preferintele si sa reuseasca sa le puna in practica. Oricare varianta ai alege, trebuie sa te gandesti ca o casa reprezinta o investitie pe care o faci pentru multi ani si ca vrei sa te simti bine locuind in ea.

Cauta arhitectul de proiecte de case potrivit stilului tau

Trebuie stiut ca fiecare arhitect are propriul lui stil si propria abordare in proiectarea caselor, asa ca trebuie sa-l gasesti pe cel mai potrivit gusturilor tale. Acest lucru poate sa-ti ia ceva timp, insa nu te grabi. Viziteaza cartiere in care ai vazut case care ti-au placut, vorbeste cu proprietarii si intreaba-i despre arhitectul care le-a proiectat. De altfel, chiar si in grupul tau de prieteni poti discuta aceasta problema, deoarece sunt sanse destule sa afli informatii importante in acest sens.

Nici cercetarea internetului nu este o activitate pe care sa o omiti, atunci cand trebuie sa gasesti un arhitect de proiecte de case de la www.Crihan-construct.ro care sa-ti puna in practica locuinta la care ai visat de atata timp. Odata gasit acest arhitect, discuta cu el ideile tale dar nu uita sa lamuresti si problemele care tin de costuri.

No comments:

Post a Comment