Thursday, January 22, 2015

Pompele de apa in gospodaria ta


Daca vrei sa profiti de avantajul de a avea o sursa de apa pe terenul gospodariei tale, atunci ia in considerare utilizarea unei pompe de apa pentru a putea putea transporta apa si pentru a realiza propria ta retea de alimentare cu apa.
Gandindu-ne la faptul ca poti sa alimentezi diversi consumatori cu apa, sa irigi gradina, sa filtrezi apa din piscine sau iazuri sau sa evacuezi apa din spatii inundate, totul la costuri reduse, atunci putem spune ca o instalarea unei pompe de apa este solutia ideala. Nu mai trebuie pomenit faptul ca acestea au in general un consum redus de combustibil si pot utiliza aproape orice tip de apa, obtinand debite mari si constante, au o durata lunga de viata, ele fiind protejate impotriva coroziunii si nu in ultimul rand, intretinerea este facila.

Tipuri de pompe de apa


Exista pe piata numeroase tipuri de pompe de apa, motopompe, hidrofoare, pompe submersibile, unele chiar cu alimentare de la panouri solare, pompe de apa care pot transporta apa murdara sau chiar cea cu bule de aer. 
Pe scurt, pompa de apa de suprafata transporta apa de la o adancime mai mica, insa se poate utiliza impreuna cu un ejector pentru adancimi mai mari, iar pompa de apa submersibila se scufunda in lichidul care trebuie sa il ridice si este potrivita in cazul adancimilor de aspiratie mai mari. Motopompele, dupa cum le spune si numele, sunt motorizate si au un motor care functioneaza pe baza de combustibil sau electricitate. Daca doresti o alternativa „verde” poti apela la pompele de apa solare existente pe piata, insa trebuie luat in considerare faptul ca acestea sunt de mica putere. 

Accesorii pentru pompa de apa

In functie de domeniul sau scopul de utilizare al pompelor de apa, exista pe piata o varietate de accesorii pentru acestea. Pe langa accesoriile standard, cum ar fi furtune de aspiratie, fie ele spiralate sau extensibile, furtune de apa, racorduri, reductii, toate in diferite dimensiuni, exista si accesorii utilizate in anumite domenii. Stim cu totii ca pompele de apa sunt folosite si la stingerea incendiilor, prin urmare, exista pe piata si accesorii specifice cum ar fi furtune de refulare tip pompier sau pistoale de pompier cu robinet.

Instalarea unei pompe de apa

Instalarea unei pompe de apa de la HTTP://agromoto.ro este facila, insa trebuie sa fii atent la anumite aspecte care, de fapt sunt de o importanta foarte mare. Locul in care instalezi pompa trebuie sa fie usor accesibil, in cazul unor viitoare verificari, reparatii sau a lucrarilor de mentenanta. Pentru a avea o perioada de viata mai indelungata pompa de apa trebuie fixata intr-un loc drept, fara inclinatie, pe un postament, recomandabil din beton. Este de asemenea importanta reducerea pe cat posibil a numarului de coturi din instalatie, pentru a obtine debite maxime si pentru a evita eventualele posibile scurgeri ale apei din conducte.

Cunoscand toate aspectele de mai sus, va fi foarte usor sa alegi pompa de apa potrivita nevoilor tale. Consulta acum oferta pietei si alege sa echipezi propria gospodarie cu o un astfel de echipament.

No comments:

Post a Comment