Tuesday, September 8, 2015

Congelatoare pret


Frigul este considerat in ziua de astazi cel mai simplu mijloc, dar si cel mai economic si sigur de pastrare a alimentelor, prin cele doua procedee cunoscute: refrigerare si congelare.

Refrigerarea este procedeul prin care un produs alimentar este racit pana in apropierea punctului sau de inghet, insa unele produse, in special legume, fructe nu suporta aceste limite la care se produc vatamari, motiv pentru care temperaturile de refrigerare au o scara larga de variabilitate de la limita punctului de inghet pana la 15°C.

Temperatura de congelare, potrivit standardelor, trebuie sa fie de -12°C si trebuie mentinuta in tot lantul frigorific.

Congelarea produselor in gospodarie este o metoda sigura de pastrare a alimentelor, reusind sa asigure prospetimea, culoarea si aromele, precum si valoarea nutritiva a acestora in raport cu alte metode de conservare, la valori foarte apropiate de cele in stare cruda.

Existenta unei familii numeroase, aprovizionarea de la o distanta mare de gospodarie ca si lipsa anumitor produse in diferite perioade ale anului, impune stocarea unor cantitati mai mari decat pot fi consumate in timp scurt.

Datorita acestor aspecte a aparut necesitatea dotarii bucatariei cu un aparat electrocasnic pentru congelare independent, asigurand pastrarea pe intreg parcursul anului.

Oferta pietei pentru aparatele frigorifice pentru congelat este vastă, putand satisface orice cerinta, dar este ocupata  congelatoare si lazi frigorifice.

Daca doriti sa achizitionati un congelator la o calitate ridicata, un transport foarte rapid, si la un raport excelent intre ceea ce priveste calitatea si pretul, accesati site-ul urmator www.bricomix.ro.

Denumirea diferita provine din modul in care acestea au fost construite, astfel congelatoarele sunt  aparate frigorifice verticale iar lazile frigorifice sunt aparate frigorifice orizontale.  

Modelele existente  sunt multe, avand capacitati de stocare foarte variate, dimensiuni diferite, dar si dotari. Pentru satisfacerea cerintelor este necesar a tine cont de cateva detalii.

Un avantaj important pentru congelator este dat de spatiul mic pe care il ocupa, dar si de faptul  ca introducerea si scoaterea alimentelor se face cu usurinta iar organizarea facila. Ca dezavantaj fata de congelatorul oriziontal este faptul ca nu pot fi congelate produse voluminoase.

Lazile frigorifice au avantajjul unui consum de energie mai redus cu 20 % fata de congelatoare, congelare eficienta a produselor cu volum mare si neregulat. Prezinta dezavantajul asezarii mai dificile a produselor cu volum redus.

Faptul ca ambele produse produc  zgomot mai mare decat alte produse electrocasnice frigorifice, impune luarea in calcul a nivelului de decibeli.

Alt considerent necesar a fi luat in calcul este posibilitatea reglarii temperaturii de inghetare a congelatorului sau a lazii frigorifice prin termostat, dar si posibilitatea de a functiona fara energie electrica.

Alte caracteristici de care trebuie tinut cont la alegerea congelatorului arm fi : congelare rapida, sistemul dezghetare, compartimentarea, alarma pentru variatia temperaturii, etc.


La buna reusita a congelarii produselor in gospodarii, in afara performantelor congelatorului si independent de acestea,  concura mai multi foarte factori importanti: calitatea de prospetime a materiei prime ce se congeleaza, igiena operatiei de pregatire, buna ambalare a alimentelor, administrarea rapida a frigului, etc.

No comments:

Post a Comment