Tuesday, February 16, 2016

Utilizarea fier betonului in construirea fundatiilor


In fundatia unei case, recomandarea specialistilor este sa nu se faca rabat de la cantitatea necesara de fier beton fundatie,data de catre un inginer,deoarece fundatia va sustine greutatea intregii case,o durata buna de timp. Acest fier beton fundatie, de regula are o duritate mai mare, o grosime mai mare,care se aplica inaintea turnarii betonului.

Determinarea necesarului si operatia de fixare

Calculul nesarului de fier beton fundatie dar si al intregii case, de regula este efectuat de un inginer structurist. Acesta tine cont de grosimea fundatiei, de amprenta la sol (adica cati mp are in totalitate baza casei), de inaltimea casei, grosimea peretilor,numarul de camere (in functie de asta se stabilesc si peretii de sustinere), dar si de locatia viitoarei case si stuctura solului. Toti acesti factori se stabilesc inaintea efectuarii comenzii de fier beton, deoarece fiecare dimensiune de fier beton are o destinatie anume (fundatie, pereti, mansarda, garaj), tocmai pentru a nu incurca cantitatea destinata fiecaruia si intarzierea constructiei .
Operatia de legare si fixare a acestui fier beton fundatie este una importanta deoarece dupa turnarea betonului nu se mai pot repara eventualele greseli sau neatentii.

Ce este defapt acest fier beton fundatie?

Firma noastra ofera pe langa fier beton fundatie si multe alte materiale precum (adezivi, lianti, zidarie, izolatie, gipscarton, osb/tego/cherestea, tencuieli, produse speciale, consumabile).Acest fier beton findatie care este folosit in santierele de constructii, este un fier beton fasonat.
            
Ce este acela fier beton fasonat? Acesta este livrat de catre uzina de productie sub forma de baloti, acesta trebuie indreptat si curatat de toate impuritatile si rugina de la suprafata, etapa pregatitoare fasonarii.  In operatia de fasonare se intinde practic fierul, cu ajutorul unui motor electrohidraulic, al unor sisteme de prindere si este necesara o suprafata de aproximativ 50m lungime si 3-4m latime. Se executa in ateliere specializate,de catre personal autorizat si instruit pentru a efectua aceasta operatie, echipati corespunzator, deoarece pot aparea accidentari grave si chiar decese.
            
In urma fasonarii, acesta se depoziteaza,ambalat si etichetat corespunzator. Ambalarea se executa prin legarea cu sarma si etichetate.
            
Livrarea acestui fier beton fundatie se face pe baza unui contract incheiat intre firma si constructorul ce detine santierul de constructii. Acestea se transporta de obicei in incarcaturi mari, cu utilaje de tractare grele (ca de exemplu TIR, camion, dubite, etc.).

            Utilizare variata si recomandari de la specialistii nostri

            Folosirea acestui fier beton fundatie are o mare varietate (constructia de case, blocuri, garaje) deoarece confera cladirii o rezistenta mare in timp, rezistenta fata de cutremure, incendii, inundatii. Acesta este adaugat in structura peretilor, dupa care urmeaza operatia de cofrare iar la final turnarea betonului, urmat de decofrarea peretelui.
            
De asemenea, in timpul lucrului cu acest fier beton fasonat, este recomandata o incaltamine cu bombeu de fier (deoarece ofera protectie piciorului), manusi speciale (deoarece pot exista aschii pe suprafata bucatii de fier manevrata) precum si o casca de protectie. Nerespectarea acestor masuri de siguranta pe santierul de constructii, poate avea urmari grave in cazul accidentarilor.

            
Daca va aflati in necesitatea de a achizitiona fier beton fasonat Presto Construct va sta la dispozitie cu astfel de elemente pentru constructii dar si solutii prin intermediul carora sa puteti sa va optimizati munca pe santier. Pentru alte informatii dar si pentru a ne contacta sau vizualiza produsele noastre va asteptam pe site-ul nostru www.presto.ro

No comments:

Post a Comment