Monday, February 15, 2016

Vitralii de la Securit



Firmele care executa diferite tipuri de vitralii sunt cele care au in vedere, conform cererii venite de la clienti si a executiei si montajului pentru vitraliile care au profil de plumb H.

Metoda aceasta  de executie a vitraliilor, da senzatia de autentic utilizand sticla colorata in masa si apoi  prelucrata manual de catre specialisti mondiali. Metoda aceasta este printre cele mai dificile, dar si cele mai spectaculoase si sigure metode de executie in cazul  vitraliilor. Se utilizeaza sticla care e trasa manual, texturata sau colorata in masa, pe ale carei forme se vor mula perfect plumbul tras,rezultatul acestor operatiuni fiind un ansamblu rezistent ce permite suprafete de lucru  mari , cu precadere datorita tehnicilor de cimentare folosite si a profilelor de rigidizare utilizate pe contur.

Varietatea de modele in care poate fi pictat si aranjat un vitraliu este practic nelimitata, cristalele se gasesc de multe ori in modelele care sunt aplicate la usi sau la glasvanduri.

Vitraliile cu plumb cu profil H permite sa fie introduse bucati de sticla ce sunt pictate manual chiar si cu degradeuri si cu  detalii fine ca de exemplu nervurile unei frunze, folosind de exemplu metoda Grisaille.

Detalii suplimentare in ceea ce privesc astfel de modele de vitralii dar si altele pot fi gasite accesand site-uri online ca de exemplu www.securitinternational.ro.

Vitraliile Tiffany


Acest gen de vitralii sunt considerate  varful in domeniu si se realizeaza prin utilizeazarea materialelor cele mai nobile care sunt prelucrate folosind metoda clasica respectiv cu sticla trasa manual, cristale fasetate, sticla colorata in masa ori iridiscenta, fuzionata sau plumb ce a fost turnat manual care are finisaje de antichizare si de patinare, acesta permitand un grad inalt de complexitate pentru  model.

Dificultatea in ceea ce priveste executia acestuia este scazuta comparativ cu executia vitraliilor folosind metoda de vitraliu cu plumb- profil H, iar asta a permis in timp, raspandirea pe o  scara larga chiar de cand s-a conceput si expus aceasta metoda.

Acest tip de vitralii se preteaza pentru mai multe modele asimetrice si au o mai mare inclinatie artistica datorata neuniformitatii pe care o are firul de delimitare.

O sectiune reprezentativa in domeniu o reprezinta lampile marca Tiffany. Prin acestea se poate intelege intreaga forta de culoare pe care o are un vitraliu , forta care este transferata  asupra lampilor de interior (respectiv de birou sau cele pe picior inalt care sunt  independente de lumina exterioara.

Aceste adevarate opere de minutiozitate si de atentie la detaliu trebuie sa se execute din bucati mai mici de sticla care sunt ordonate pe un numar de planuri infinit ce transfera  caldura pe care o emana cu eleganta  si stil.

Alte produse din sticla


Panourile de sticla  la acest moment  marea noutate ce este introdusa de firmele din domeniu. Metoda prin care sunt executate, implementata fiind de specialisti, permite sa se realizeze peste 1000 de modele, care au preturile ce pornesc de la aproximativ 100 euro/mp.

Astfel de panouri pot sa reproduca tablouri, gravuri, vitralii, chiar si fotografii. Ele sunt rezistente la zgarieturi si la ultraviolete, si se pot spala, pot sa se introduca in pachetul termopan , ele  executandu-se  intr-un timp mai scurt de 7 zile.

No comments:

Post a Comment